Maria Amelie en kriminell?

Jeg kommer vel ikke utenom å kommentere utvisningsvedtaket av Maria Amelie. Det er lenge siden jeg har blitt så provosert av en enkeltstående sak og etter dagens artikkel i VG måtte jeg få frem min mening. For ordens skyld skal vi se på argumentene i saken først, og jeg begynner med argumentene fra de som er motstandere av utvisningsvedtaket.
  • Maria Amelie bør få bli i Norge på grunn av hennes sterke tilknytting til landet.
  • Hennes unge alder da hun kom til Norge bør vektlegges.
  • Hun har liten tilknytting til Russland.
  • Det er foreldrene skyld at hun kom ulovlig til Norge. Maria Amelie kan ikke bebreides for dette.
  • Hun kan bli en viktig ressurs for samfunnet.
  • Hun har tatt en lang og god utdanning i Norge
  • Maria Amelie er usedvanlig godt integrert i det norske samfunnet.
  • Hun utgjør ikke noen trussel om hun får bli i landet.
  • Det bør vises menneskelige hensyn.
Da skal vi se på argumentene for utvisning av Maria Amelie.
  • Hun har skjult seg for Norske myndigheter.
  • Maria Amelie har vært myndig siden 2003, og hun har vært klar over sin plikt til å forlate landet.
  • Det finnes ikke opplysninger som tilsier at hun har behov for beskyttelse.
  • Utlendingsnemnda frykter signaleffekten dersom hun får bli.
  • Det er ingenting ved situasjonen eller utviklingen i Russland som har gitt Maria Amelie en  akseptabel grunn til å holde seg skjult.
  • Hun har som en myndig person bevisst valgt å skjule seg for Norske myndigheter over lang tid.
På grunnlag av argumentene er det opp til hver enkelt å gjøre opp sin mening. Jeg har sjeldent vært så sikker i min sak. Send Maria Amelie ut av Norge! Jeg skal forklare hvorfor.

Jeg kan ikke se at argumentene for at hun skal få bli i landet har særlig holdbarhet. Sterk tilknytting til Norge, liten tilknytting til Russland og en lang utdannelse som gjør henne til en ressurs. Dette er omstendigheter som ene og alene skyldes lovbrudd fra hennes side. Dersom Maria Amelie hadde fulgt loven og reist hjem til Russland, ville disse omstendighetene ikke eksistert. Ergo vil det uopplyste flertallet av befolkningen (vil ledet av pressen) at vi skal belønne et langvarig og bevisst lovbrudd.

Menneskelige hensyn er alltid et argument som vi skal lytte til, men i dette tilfellet er ikke det argumentet sterkt nok. Hun vil etter alle solemerker greie seg fint i Russland. Det er sikkert trist å miste venner og kjente, men det er en direkte følge av hennes langvarige lovbrudd.

Argumentene til Utlendingsnemda og de som støtter deres vedtak er både gjennomtenkte og fornuftige. Dessverre ser vi gang på gang at media, med TV2 i spissen gjør det de kan for å lage en nyhetssak. Maria Amelie er en lyshudet, begavet og søt ung dame som det er lett å selge. Da slenger nesten hele medie-Norge seg på for å skaffe noen ekstra seere/lesere.

Maria Amelie har lenge vært myndig og klar over sin plikt til å forlate landet. Hun har lenge levd ulovlig i skjul for myndighetene og samtidig tatt utdannelse på høyst ulovlig vis. Ulovlig! Har dette ordet mistet sin betydning? Vi snakker ganske enkelt om en kriminell person som i følge loven skal sendes ut av landet. Det finnes ikke grunnlag for å si at liv eller helse står i fare ved en utvisning, så da skulle saken være grei.

Dessverre ser det ut som vår kjære statsminister nok en gang skifter mening, så en eventuell gjennomføring av utvisningsvedtaket vil nok føre til en snarlig retur.

Lurer på hva de tenker, de tusenvis av ulovlige innvandrere som oppholder seg i Norge? De fleste har det mye verre en Maria Amelie, men hvor er TV2 når disse sendes tilbake til mye verre steder en Russland?

De får først skjule seg i noen år til, integrere seg godt i samfunnet og samtidig passe på at de er sjarmerende nok. Så får de bare håpe at TV2  bestemmer seg for å øke seertallene akkurat når det er deres tur til å bli utvist.

Send Maria Amelie hjem og beslaglegg samtidig inntektene fra boken hennes. De kan dekke skolegangen hun har jukset til seg. Ser man på fakta er hun ikke så sympatisk som mange vil ha det til.

4 kommentarer:

  1. Denne saken har vist at alle journalister i bunn og grunn er enige om endel ting i samfunnet, og den kritiske journalistikken er i realiteten død og begravet. Personlig har jeg hatt endel kontakt med journalister og jeg er svært skuffet over det lave kunnskapsnivået mange av dem viser, manglende ønske og eller evne til å grave i saker, manglende evne til å konkludere med noe annet enn det etablerte synet når man presenteres alle fakta osv. Journalistene har blitt en "quick fix"-gruppe som teller ord og venter på neste lønning fremfor å være en aktiv pådriver for å avsløre urett generelt - ikke bare urett alle andre journalister er enige i.

    Hvis noen hadde tatt seg bryet med å se på alle de underlige fakta i denne saken, ville man muligens også avslørt at denne kvinnen utelukkende har hatt økonomiske motiver for å komme, i likhet med sine foreldre, og har bevisst lurt oss alle for å fremme seg selv. Dokumentfalsk er en alvorlig overtredelse og dersom hun har utdannet seg i en annens navn, er papirene ugyldige. Hvordan betaler hun skatt av inntektene fra boken? Bør norske forlag betale ut penger til mennesker som ikke lovlig kan motta penger for arbeid i Norge, spesielt når forlaget åpenbart må ha visst at det aldri vil bli betalt skatt eller moms eller andre avgifter av inntekten?

    Alle de spørsmålene som vi måtte ha i denne saken kommer trolig til å forbli ubesvart, da journalistene allerede har bestemt seg for hva som er riktig og sammen fronter den trolig forfalskede bakgrunnshistorien. Dette er en trist tid for Norge, ikke fordi man ønsker å kaste ut et menneske med ulovlig opphold i Norge - men fordi alle de som skulle være vaktbikkjene mot urett fra alle hold, har inngått forbund om å la være.

    SvarSlett
  2. Veldig bra kommentar. Forlagets rolle i dette er et viktig poeng. Kan vel ikke være lovlig å betale ut penger til henne slik situasjonen er?

    SvarSlett
  3. OK,sett at alle teoriene om henne stemmer da,men va så?NORGE drukkner nå snart i kriminelle og snyltere,så grip fatt i de da.Hu har nå prøvd å gjøre de beste ut av en vanskelig situasjon,jobba hardt,å skapt noe av ingentig.Ho burde hedres,å ja bli et forbilde for andre papirløse(jeg er verken sv'er eller venstre vridd).Signale som kommer ut her er,du må faen ikke prøve deg engang,du skal på hue å ræva ut en eller annen gang så likevel.Ok,da så...da er veien til kriminalitet å ekstreme miljø ganske kort.Må huske på at mange som kommer hit,er desperate mennesker som har opplevd mye jævelskap.Tror dere helt seriøst at strømmen av flyktninger kommer til å stoppe opp over natta viss ho blir kasta ut?Så lenge her er god plass,å norge er et rikt land,så kommer de bare til å bli verre.

    SvarSlett
  4. Er enig i at kriminelle og snyltere er et problem det må gjøres noe med, men det er vel en annen sak?

    Det er mange som kommer hit med en jævlig bakgrunn ja, derfor er det enda viktigere å sette foten ned for økonomiske flyktninger som undergraver aslysystemet.

    SvarSlett